De MR

Algemeen

De wet op de medezeggenschapsraad verplicht elke basisschool om een Medezeggenschapsraad te hebben. De Medezeggenschapsraad (MR) gaat over beleidsmatige zaken die de school raken.
Het doel van de medezeggenschap is het zo goed mogelijk laten functioneren van de school, met inspraak van alle belanghebbenden. De belanghebbenden zijn het bestuur, de ouders, de leerlingen en het personeel.
De MR dient in de eerste plaats het schoolbelang. In het reglement van de medezeggenschapsraad is vastgelegd op welke terreinen de oudergeleding en de teamgeleding van de MR advies of instemmingsrecht hebben.

De MR van onze school bestaat uit drie leerkrachten (personeelsgeleding) en drie ouders van schoolgaande leerlingen (oudergeleding). De MR vergadert een aantal keren per jaar.

De vergaderingen vinden plaats in de aula van de school en zijn openbaar.

Wanneer er punten zijn die u graag besproken zou willen hebben, kunt u deze mailen naar:

Ook kunt u de personen uit de ouder- of personeelsgeleding aanspreken. Zie hiervoor: Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

Onze MR bestaat uit:

Oudergeleding:

• Mevr. Michelle Rikken (tevens GMR)
  • Dhr. Patrick Binnewijzend
  • Dhr. Joaquin Urbina

Personeelsgeleding

• Mevr. Suzanne Duivenvoorde
  • Dhr. Martijn Roozen

Mochten er vragen en /of opmerkingen zijn, dan kunt u altijd bij één van de leden van de MR terecht.

Even voorstellen…

Michelle Rikken

Mijn naam is Michelle Rikken, moeder van Jasmijn uit groep 4 en Charlotte uit 7c8.

Inmiddels zit ik al wat jaren in de MR en GMR. Bij de GMR vertegenwoordig ik als ouder onze school binnen de stichting.

Ik vind het belangrijk om als ouder mee te denken en te adviseren over ontwikkelingen binnen onze school en stichting.

Over sommige onderwerpen moet de school aan de MR instemming vragen, maar we kunnen ook ongevraagd advies geven.

Heeft u ideeën over onze school? Loopt u tegen zaken aan of zijn er juist positieve punten waarvan u vindt dat aandacht voor moet zijn? Ik hoor het graag!

Michelle Rikken

Patrick Binnewijzend

Mijn naam is Patrick Binnewijzend. Ik ben vader van Jaro (groep 8), Elin (groep 4) en Lukan (groep 1-2).Ik werk als senior design engineer bij Phillips Medisize in Hillegom en houd mij bezig met de ontwikkeling van single use medische producten.Naast mijn werk en drie kindjes loop ik hard, kun je mij vinden op onze moestuin (componistenpad) of in de sportschool. Verder probeer ik via de MR betrokken te zin bij de professionalisering van de school in het belang van de kinderen. Mocht u zaken behandeld willen hebben in de MR, breng deze dan vooral in.

Patrick Binnewijzend

Joaquin Urbina

Beste ouder,

Mijn naam is Joaquin Urbina en ik ben de vader van Sophia en Raphael (klas 4)

Sinds 2015 zit ik in de Oudergeleding van de medezeggenschapsraad van de St Bernardus.

Ik hoop op deze wijze mijn steentje bij te dragen aan het schoolbeleid en daarmee het beste onderwijs voor onze kinderen te verzorgen.

Het zou mij en mijn mede MR leden ontzettend helpen wanneer wij input krijgen van jullie, de ouders.

Op deze wijze kunnen wij met z’n allen bijdragen aan dat beste onderwijs voor onze kinderen.

Dus heb je een suggestie of zie je verbeterkansen, spreek mij (of de andere ouders uit de MR) aan en dan nemen wij jouw punt(en) mee.

Joaquin Urbina