Groep 1/2

raai de kraai

 

Hoi! Ik ben Raai de Kraai! Ik heb een prachtig nest in de Sint Bernardusschool. Midden in de kleutergang van de Sint Bernardusschool zit een klas.

Gelukkig zit ik daar niet alleen, maar heb ik 4, binnenkort 5, gezellige groepen 1-2 om mij heen. Deze groepen zijn gevuld met een aantal leuke, lieve en spontane kleuters. Gedurende het schooljaar komen daar steeds nieuwe kleuters bij.

Elke vier weken werken ze aan de hand van een thema van Kleuterplein. Er komen allemaal thema’s voorbij die aansluiten bij de belevingswereld van kleuters. Tijdens een thema leren ze niet alleen allemaal nieuwe woorden, maar zijn ze ook bezig met motoriek, wereldoriëntatie, muziek, rekenen. Af en toe kan ik de juf en de kinderen daar goed bij helpen.

Wanneer de kinderen de klas binnenkomen, geven ze de juf een hand en gaan ze lekker in de kring zitten. Er zijn boekjes om te lezen of ze kletsen nog wat met elkaar.

Om half 9, als de tweede bel is gegaan, gaan we eindelijk beginnen. Na flink wat zwaaien en luchtkussen gaan ze dan eindelijk beginnen. In de kring kijken ze naar de dagen van de week, het weer en de dagritme-kaarten. Die laatste kaarten vertellen de kinderen wat ze die dag allemaal gaan doen. Ook doen ze in de kring lesjes, in die lesjes leren de kinderen allemaal nieuwe dingen. Het kunnen lesjes van de methode Kleuterplein zijn, maar ook lesjes taal of rekenen. Dan gaan ze tellen of rijmen. Af en toe mag ik wel eens mee doen!

Op dinsdag en donderdag gymmen wij in de speelzaal. Op dinsdag gymmen ze met hun eigen juf en op donderdag krijgen we gymles van meester Koen. Tijdens een gymles doen ze spelletjes en zijn ze bezig met klimmen en klauteren! Het is handig om de gymkleren op school te laten hangen, als het slecht weer is willen de juffen nog wel eens een keer extra naar de gymzaal gaan.

Al met al een heleboel gezelligheid! Bent u toch nieuwsgierig geworden dan bent u altijd welkom om een keertje komen kijken!

Tot kijk!

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl