Groep 1/2

raai de kraai

 

Hoi! Ik ben Raai de Kraai! Ik ben te vinden in elke kleutergroep op de Sint Bernardusschool. Gelukkig zit ik daar niet alleen! Ik heb 5 gezellige groepen 1-2 om mij heen. Deze groepen zijn gevuld met een aantal leuke, lieve en spontane kleuters. Gedurende het schooljaar komen daar steeds nieuwe kleuters bij.

Elke vijf weken, ongeveer, werken ze aan de hand van een thema van Kleuterplein of verzinnen de leerkrachten een eigen thema. Er komen allemaal thema’s voorbij die aansluiten bij de belevingswereld van kleuters, bijvoorbeeld herfst, Sinterklaas, Kerst, maar ze werken ook over familie of bloemen en planten. Tijdens een thema leren ze niet alleen allemaal nieuwe woorden, maar zijn ze ook bezig met motoriek, wereldoriëntatie, muziek, rekenen. Af en toe kan ik de juf en de kinderen daar goed bij helpen.

Wanneer de kinderen de klas binnenkomen, geven ze de juf een hand en gaan ze lekker in de kring zitten of een gezellige activiteit aan een tafel doen. Dan kunnen de kinderen bijvoorbeeld kleien of bouwen met constructiemateriaal. Hun papa's of mama's mogen dan nog even wat langer blijven om samen wat te doen.

Na de inloop gaan de kinderen in de kring zitten. In de kring kijken ze naar de dagen van de week, het weer en de dagritme-kaarten. Die laatste kaarten vertellen de kinderen wat ze die dag allemaal gaan doen. Ook doen ze in de kring lesjes, in die lesjes leren de kinderen allemaal nieuwe dingen. Het kunnen lesjes van de methode Kleuterplein zijn, maar ook lesjes taal of rekenen. Dan gaan ze tellen of rijmen. Af en toe mag ik wel eens mee doen! Ook leren de kinderen elke dag nieuwe woorden door de methode Logo 3000, daar horen ook mooie platen bij. Die platen hangen ze op in de klas zodat ze er nog vaak naar kunnen kijken.

Gelukkig hebben de kinderen ook nog veel tijd om te spelen, dan spelen ze graag in de huishoek of in de bouwhoek. Ook maken de kinderen de prachtigste tekeningen en kunstwerkjes. Ik vind het zo leuk om te zien dat de kinderen zoveel plezier maken. Natuurlijk gaat er ook wel eens wat mis, maar de kinderen leren volgens de afspraken van Kanjertraining hoe ze 'problemen' moeten oplossen.

De kinderen eten elke dag fruit of groente en ze lunchen ook allemaal op school, gezellig hoor. Na of voor het eten is er nog tijd om buiten te spelen. Heerlijk even uitwaaien.  

Op dinsdag en donderdag gymmen wij in de speelzaal. Op dinsdag gymmen ze met hun eigen leerkracht en op donderdag krijgen we, meestal, gymles van meester Koen. Omdat er nu 5 kleutergroepen zijn en de kleuters graag langer willen gymmen, krijgen we sommige periodes van het jaar gymles van hun eigen juf. Tijdens een gymles doen ze spelletjes en zijn ze bezig met klimmen en klauteren! Het is handig om de gymkleding op school te laten hangen, als het slecht weer is willen de juffen nog wel eens een keer extra naar de gymzaal gaan.

Al met al een heleboel gezelligheid! Bent u toch nieuwsgierig geworden dan bent u altijd welkom om een keertje komen kijken!

Tot kijk!

© 2013 Stichting Sint Bavo | Webdesign: MitZ.nl